Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Afghanistan: meisje huwt verkrachter

sticker Amsterdam woman breasts girl Srita Cobra 2013 September

In 2008 werd het Afghaanse meisje Gulnaz, net 16, verkracht door de man van haar nichtje. Een rechtbank veroordeelde de tiener daarna tot langdurige celstraf wegens ‘overspel door kracht’. Ze besloot in de gevangenis om haar verkrachter, van wie ze zwanger was geworden, te trouwen. Zo hoopte ze haar eigen leven en dat van haar baby’tje te kunnen redden. 

Onder de titel Een Afghaanse nachtmerrie publiceerde CNN gisteren een ontluisterend interview met haar en de verkrachter Asadullah, wiens tweede vrouw ze werd. Hun dochtertje, de vrucht van het misdrijf, heet ‘Smile’. Gulnaz heeft inmiddels ook een ander kind van hem, terwijl een derde onderweg is.

graffiti girl Amsterdam Center 2014 August sad meisje‘Dankzij mij heeft ze nu geen problemen’

In het interview spreekt de man zonder enige schaamte over zijn verleden en lijkt zich zelfs als een weldoener te beschouwen. “Als ik haar niet gehuwd had, dan had ze vanwege onze tradities niet kunnen terugkeren in de samenleving. Haar broers weigerden haar te accepteren”, zegt Asadullah. “Dergelijke problemen heeft ze nu niet.”

‘Zware druk vanuit de regering’

Gulnaz kreeg in eerste instantie twee jaar cel opgelegd, een straf die in hoger beroep was opgehoogd tot maar liefst 12. Vanuit de regering zou zware druk op haar uitgeoefend zijn. De man, die ook was veroordeeld voor de verkrachting, zag zijn celstraf juist verminderd dankzij het huwelijk met zijn slachtoffer.

sticker Rape Philadelphia 2014 July stop traffic sign sexual violence

Het stel bewoont nu een huis samen met Asadullah’s eerste vrouw en hun kinderen.

DF

Gerelateerd:

Afghaanse vrouw in harnas om aanranding

Groepsverkrachting lerares gefilmd

Verkrachting ‘wapen’ tegen christenen

Moslims ontvoeren hindoe-meisjes

Meisje wil vergelding na afsnijden neus

Verkracht meisje (7) heeft bloedvergiftiging

 

Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>