Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Meisje (15) ‘groomede’ mannen online

sticker pretty young trouble Amsterdam August 2013

Een Mexicaanse expat is in Singapore veroordeeld tot tien maanden celstraf wegens seks met een minderjarige. Het verontrustte de rechter in deze zaak dat het vijftienjarige ‘slachtoffer’ de initiatiefnemer (groomer) bleek in de seksuele contacten.

“Het lijkt erop dat het meisje online zocht naar pedofielen in plaats van omgekeerd”, zei rechter Low Wee Ping. Het kind, dat zich voordeed als achttienjarige, zou een fetisj bezitten voor bondage en onderdanige seksuele rollen. Ze maakte in 2012 een account aan op datingsite OkCupid om ‘meer vrienden’ te krijgen, schrijft Asia-One.
sticker art-of-Bust Amsterdam North 2013 September girl fear ndsm

Ping vroeg zich af of de wetgever rekening hield met dergelijke situaties bij de strafbepaling rondom seks met minderjarigen. “Ik waag te suggereren dat wetten er zijn ter bescherming van onschuldige minderjarigen.”

Ramos Lobaton Alan (26), de berechte Mexicaan, is een van de vijf verdachten in de rechtszaak. Zijn advocaat beweert dat de ‘misleide’ man niet actief zocht naar een minderjarige om seks mee te hebben.

In hetzelfde proces werd vorige week een 32-jarige Maleisiër veroordeeld tot een jaar celstraf.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>