Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Media weerbaarder tegen agressie

  • 19 apr 13

  • MEDIA

  • 0 reacties

sticker zeg woelah Sam Godfried Amsterdam 2013

Interviewer Powned: “Wat voor jongen is hij?”

Meisje: “Hij denkt dat hij heel hoog is en hij slaat ook meisjes. Ook mij heeft hij geslagen.”

Jongen: “Het is m’n beste vriend al zes jaar lang en hij is gewoon een normale rustige jongen.”

Andere jongen: “Jullie maken er een groot probleem van, maar hij mocht gelijk van het ziekenhuis weg.”

sticker nieuwe media nieuws Amsterdam art

Het interview op Powned gaat over de 18-jarige Hoessein. Dit weekend werd hij opgepakt voor het ernstig mishandelen van een 11-jarig jongetje bij een voetbalveld. Het kind heeft een gebroken pols en was zelfs enige tijd buiten bewustzijn.

Dat er onder sommige nazaten van immigranten een mentaliteit heerst die aan de Armeense Genocide doet denken verbaast me al lang niet meer. Aan geweld tegen bejaarden, kinderen en jonge vrouwen raakt een mens uiteindelijk gewend.

sticker interviewer microfoon Amsterdam

Het vergoelijken van de steeds massaler voorkomende agressie is ook niet iets dat me nog ernstig van mijn stuk brengt. Forse delen van de Nederlandse populatie tonen nu eenmaal oneindig meer belangstelling voor het koningslied of chat-cam-seks met (de moeder van) ‘Barbie’ dan voor barbarij op straat.

sticker prez2 camera Amsterdam

Wat me ook niet verbaast is dat nieuwsdienst Powned van ‘s lands populairste blog inmiddels een verdomd goeie opvolger van reporter Rutger Castricum in dienst heeft, ditmaal een met – naar ik vermoed – Marokkaanse roots.

sticker Powned Middelburg juli 2013Hij lijkt niet bang uitgevallen, weet mensen hun ware ideeën en verhalen te ontlokken en bezit de geciviliseerde straat-mentaliteit die onontbeerlijk is in dit surrealistische tijdperk.

Nu de uitzaaiingen van de normloosheid in de (semi)publieke sector* zich steeds scherper manifesteren in de samenleving passen media zich aan, en dat werd hoog tijd ook.

* ik doel hier niet op prostitutie

DF

Gerelateerd:

Hooligans bespotten zichzelf met apengeluiden


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>