Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Martel-roulette’ op de Filipijnen

sticker Cell block Four Amsterdam 2013 Red Light District prison

Een mensenrechtencommissie beschuldigt de Filipijnse politie van folterpraktijken. Agenten van de inlichtingendienst zouden een soort roulettetafel gebruiken om te bepalen op welke wijze gevangenen gemarteld werden en hoe lang de pijniging ging duren.

Een van de vakjes op de tafel stond voor ‘dertig seconden Paniki’, wat betekent dat men iemand een halve minuut ondersteboven ophing. Andere straffen hielden in dat gevangenen werden geëlektrocuteerd of geslagen met metalen stokken, schrijft Inquirer. De commissie vermoedt dat veel activisten gemarteld zijn in het detentiecentrum bij de stad Biñan.

sticker smash police oppression Amsterdam center January 2014 cuffs

“We denken dat in deze ‘martel-haven’ niet slechts de zonen en dochters van arme families gefolterd werden, maar ook degenen die opkwamen voor hun rechten. Daarom eisen we een grondig onderzoek”, aldus de persverklaring. Klachten van arrestanten brachten het bestaan van de geheime gevangenis en zijn martelmethoden aan het licht.

De mensenrechtencommissie eist het ontslag van alle politiechefs die betrokken waren bij het detentiecentrum. De commissie beschikt over tachtig getuigenverklaringen van de gruwelen die zich in het centrum afspeelden.

DF

Gerelateerd:

‘Huis van terreur’ in Boedapest

Seksueel geweld in Turkije: “straf” of cultuur?

CR-gas & de ‘Duitse stoel’: Arabisch martelen

Nieuwe martelmethode in Wit-Rusland


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>