Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mars tegen corruptie in Pakistan

graffiti catapult boy aaa 07 Amsterdam 2013 katapult

De islamitisch geestelijk Tahirul Qadri had zo zijn buik vol van onrecht, terrorisme en met name corruptie, dat vandaag de door hem georganiseerde ‘Mars tegen corruptie’ plaatsvindt. Hij hoopt op miljoenen volgelingen om een ‘sit-in’ te organiseren tegenover het Pakistaanse parlement in Islamabad.

geen steun vanuit politiek
Ondanks zijn grote aanhang is Qadri een controversiële figuur, vooral wegens zijn Canadese nationaliteit en omdat hij op religieus gebied dubieuze uitspraken zou hebben gedaan. Daarnaast klaagt men over de onduidelijke financiering van zijn mediacampagne, die miljoenen dollars kostte. Qadri beweert dat de fondsen afkomstig zijn van zijn schare volgelingen in meer dan 90 landen.

In de aanloop naar de mars van vandaag zou Qadri ernstig bedreigd zijn, maar hij voelt zich niet verantwoordelijk als er slachtoffers zouden vallen. “Er worden sowieso al veel mensen vermoord door terroristen.” Qadri beweerde ook dat met gas en zuur gevulde containers de demonstranten zouden kunnen bedreigen, ondanks de enorme politiemacht van 22.000 man die op de been is voor de mars (interview).

just like thieves graffiti Los Angeles 2011

Anderzijds zijn er meldingen van in beslag genomen voertuigen die zouden deelnemen aan de mars, of politie-agenten die dorpelingen verhinderen om Qadri te steunen.

Zijn volgelingen zijn echter vol vertrouwen dat de meeste Pakistanen de corruptie zat zijn. Op een meegebracht spandoek valt dan ook de voornaamste klacht te lezen: “95 procent van de inkomsten vloeit naar de vijf procent rijksten!”

DF

Gerelateerd:

Sjiieten Pakistan weigeren doden te begraven

Dappere vrouwelijke minister Iran ontslagen

Poetins corruptie en de Russische volksaard

Rusland & Nigeria: boef boven boef

“Politieagenten” op Zuid-Afrikaanse boerderij

Corruptie met brandstof-subsidies in Nigeria

“Vertrouw nooit een politicus!”

Politici zijn wereldvreemd: corruptie in Afghanistan

Van de nieuwe afgod (1885): Nietzsche over de staat


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>