Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mars op het Vondelpark

  • 23 apr 09

  • MEDIA

  • 0 reacties


In mijn Parool lees ik de laatste maanden met grote instemming Prems en Holmans moedige columns, schokkende verhalen over verspillingshaarden als de Noord-Zuidlijn en vaak uiterst kritische ingezonden brieven, zoals onlangs nog die over diverse misstanden op IJburg.

Na de recente tsunami aan schandalen, manipulaties en leugens lijken weinig Amsterdammers nog illusies te koesteren over de competentie en “moraal” van onze machthebbers, maar ook buiten de media is dit anti-regenteske sentiment duidelijk aanwezig. Dit is niet zozeer wegens de berichtgeving, maar vooral ook omdat de bestuurlijke incompetentie steeds meer mensen in hun dagelijkse levens onaangenaam treft, zoals de wandelaars, joggers, skaters en ondernemers in het Vondelpark. De overheid vergroot de problemen die ze geacht wordt te bestrijden en is zo zélf tot ons centrale probleem verworden.

Maar er is genoeg geschreven en ge-ouwehoerd en ik heb geen behoefte aan nieuwe tijdrovende ‘enquêtes’ en onderzoeken (behalve dan strafrechtelijke) WANT IK WIL GEWOON MIJN STAD TERUG!

Voor degenen die met mij instemmen: laten wij, Amsterdammers van alle kleuren, leeftijden, geloven en geaardheden, deze onderneming starten met een mars op het Vondelpark, alwaar wij – bij voorkeur nog vóór Koninginnedag en met Prem en Theodor als boegbeelden – het ‘ijzeren gordijn’ verwijderen ter uiting van onze onvrede.

Dit type burgerlijke ongehoorzaamheid lijkt me niet alleen zeer gerechtvaardigd, maar ook een heel aardige prelude op een belastingstaking en – uiteindelijk – de mars op Den Haag. Amsterdammers aller stadsdelen, verenigd u!

David Frankenhuis


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>