Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Marokko: politiechef zet eigen zoon achter tralies

graffiti Bust Amsterdam center 2013 Bust-art September young crook boy prison

Toen de politiecommandant van Safi, een stadje in het noordwesten van Marokko, onlangs ontdekte dat zijn bloedeigen zoon verdacht werd een ernstig verkeersongeluk veroorzaakt te hebben liet hij hem zonder pardon opsluiten.

De zoon zou tegen een man gebotst zijn terwijl hij zijn zus haar auto bestuurde, waarin hij ‘roekeloos rondreed’ met een meisje.

sticker i love stoppen voor zebra's Amsterdam 2013 AugustBij het slachtoffer van de aanrijding moesten beide benen worden geamputeerd.

‘Ongeëvenaard’ noemt website moroccoworldnews.com de daadkracht en onpartijdigheid van de politiechef, die herinnert aan een “ideaal karakter uit een Bollywood film”.

Politieagenten zouden aanvankelijk geaarzeld hebben om de zoon van hun baas te arresteren vanwege “de diepgewortelde corruptie en het gemankeerde rechtssysteem”.

sticker watch aktobe hooligans Amsterdam 2013

Volgens moroccoworldnews ontsnappen de ‘zoontjes van’ meestal aan vervolging in geval van misdrijven tegen “minder bevoorrechte Marokkanen”, hetgeen het imago van het land schaadt:

“Desalniettemin wordt dit beeld soms opgepoetst door eerzame bestuurders die onvoorwaardelijk toegewijd zijn aan het recht, de bevolking en aan het algemeen belang.”

De zoon zit inmiddels met andere verdachten in voorarrest en is aangeklaagd voor het overtreden van verkeersregels, het toebrengen van verwondingen en het veroorzaken van een permanente handicap.

DF

Gerelateerd:

Marokko = Mekka voor sekstoerisme

Verandering in Marokko: onderwijs & soaps

Marokkaanse problematiek: onveiligheid & arrogantie

Kenia: diplomaat VS smeert ‘m na dodelijk ongeluk


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>