Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Marokko: man overlijdt bij redding uitgehuwelijkt meisje

sticker meisje 020
Het Youtube-filmpje is alweer verwijderd wegens de schokkende inhoud maar het tragische verhaal blijft. < update: video inmiddels op Liveleak.com >

Een week geleden verzamelde een mensenmenigte zich onder een gebouw in Casablanca waar volgens een bericht op Emirates247 een 16jarig meisje* zelfmoord wilde plegen.

niqaab-demo-Museumplein-nikaab

(omwille van haar privacy benadruk ik dat de vrouw op bovenstaande foto niet het slachtoffer was)

Haar moeder had haar uitgehuwelijkt aan een Marokkaan die ze niet aardig vond en kennelijk zag ze dit als haar enige uitweg.

Toen ze gesprongen was probeerde een man het meisje te redden door haar op te vangen, maar hierbij kwam hij zelf om het leven.

Of het meisje de val overleefde is onbekend en ook of de uithuwelijking doorging.

* volgens een comment onder de verwijderde video gaat het om de 19jarige ‘Nesma’.

DF

Gerelateerd:

Hajj 2012 & het Saudische meisjesschool inferno

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld

Feminisme in Tunesië

Martijn & forced marriage: botsende grondrechten

Seksuele voorlichting niet taboe in islam


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

5 reacties

 1. @Charles Schlebaum:
  na lang wikken & wegen toch maar aangepast, je had gelijk.

 2. @Jop,
  dat hoop ik ook, en vooral dat deze gebeurtenis het maatschappelijk debat hieromtrent aanwakkert.

  Dank voor het reageren,
  David.

 3. @Charles:
  je hebt gelijk, maar als ik het verhaal in de titel volledig beschreven had (inclusief ‘Marokkaans’ ‘meisje’ en ‘uithuwelijking’) was het een erg lange zin geworden. Op Nuji.nl suggereerde iemand: “Redder komt om bij poging zelfmoord te voorkomen.”

  Dank voor je reactie,
  David.

 4. Te hopen dta het meisje nog leeft en die ouders weer bij zinnen zijn.

 5. De kop van het artikel is misleidend. Hij suggereert dat het meisje haar redder doodde, dus vermoordde. Uit het verhaal blijkt dat de redder omkwam door zijn reddingspoging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>