Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Foto bewijst: Marokkanen zijn net mensen!


Wat een geweldige foto van Robert Vos sierde het artikel ‘Angst voor moslims is slechte raadgever’ (Parool, 4/8/2009, eerder in het AD).

Vrome kuisheid erop is weliswaar ver te zoeken en sommige imams zullen er tijdens hun vrijdagpreek ongetwijfeld schande van spreken, maar ik vond ’m hoe dan ook prachtig.

Op de afbeelding zie je een besmuikt glimlachende Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van Slotervaart en belijdend moslim, terwijl hij met zijn rechterhand een afwerend gebaar maakt richting een tweetal flink opgeblazen rood-paarse ballonnen. De gehoofddoekte vrouw die ze vasthoudt kijkt ondeugend in zijn richting terwijl ze, met haar vrije hand bij haar mond, iets lijkt te zeggen waar ze zich eigenlijk een beetje voor zou moeten schamen.

Een andere, eveneens keurig bedekte dame wijst naar de ballonnen terwijl ze, gezien haar manier van lachen, waarschijnlijk net een lichtelijk onzedige opmerking tegen de stadsdeelvoorzitter maakte. De derde gehoofddoekte vrouw, die bijna recht in de lens kijkt en zich nog het meest lijkt te schamen, lukt het bij lange na niet om een opkomende lachbui tijdig achter haar rechterhand te verbergen.

Onderwijl aanschouwt een ongehoofddoekte Marokkaanse schone de twee felgekleurde ballonnen op z’n minst ook met enige gêne, hoewel ze haar blikken nauwelijks lijkt te kunnen afwenden van dit oersymbool van vruchtbaarheid en seksualiteit. De foto bewijst in ieder geval dat Marokkaanse Nederlanders net mensen zijn, ook al zit de Calvinistische schaamtecultuur bij hen ongetwijfeld iets dieper dan bij de gemiddelde deelnemer aan de Gayparade.

Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>