Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Marokkanen niet tegen polygamie

Zaira graffiti street-art woman hijab girl Amsterdam Spuistraat 2014 November

Zo’n 22 procent van de mannen in Marokko vindt veelwijverij een slechte zaak, een percentage dat bij vrouwen op ruim het dubbele (46%) ligt.

Dit is gebleken uit onderzoek door de TNS Foundation in opdracht van Tel Quel magazine. Van de Marokkaanse mannen bleek 40 procent vóór polygamie te zijn en tegen een verbod op het verschijnsel. Dit percentage ligt bij vrouwen op 27 procent. Polygamie is een recht dat voortvloeit uit de sharia (islamitische wet).

sticker zeg woelah Sam Godfried Amsterdam 2013Seksuele vrijheid geniet veel minder populariteit in het Noord-Afrikaanse land: 90% van de vrouwen is tegen, in vergelijking met 78% van de mannen. Volgens Morocco World News hangt dit samen met “religieuze en psychologische taboes, die verhinderen dat mensen hun denkbeelden veranderen”. Veel vrouwen weigerden om die reden zelfs deel te nemen aan het onderzoek.

sticker Loenatix webshop Amsterdam center 2014 February woman girl sexy

Het is sinds de familiewet uit 2004 overigens haast onmogelijk voor Marokkanen om er meerdere echtgenotes op na te houden. De man heeft dan niet alleen toestemming nodig van zijn eerste vrouw, maar moet haar en hun kinderen bovendien gelijkheid garanderen ”op elk terrein”. Er dient tevens sprake te zijn van een “objectief en buitengewoon motief dat polygamie rechtvaardigt”.

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>