Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Marokkaanse media keren zich tegen Algerije

sticker zeg woelah Sam Godfried Amsterdam 2013

De oplopende spanningen tussen Marokko en Algerije om de Westelijke Sahara beginnen langzaamaan ook de media binnen te sijpelen. Nadat eerder een Algerijnse krant Marokkanen ‘apen’ noemde suggereren Marokkaanse journalisten nu om verzetsgroepen in het buurland te steunen.

Op Moroccoworldnews schrijft de Marokkaan Rachid Khouya dat Algerije nooit een vriend van Marokko zal worden.

Het regime in Algiers zou sinds tientallen jaren steun verlenen aan de verzetsstrijders van Polisario in de mineraalrijke Zuidelijke Sahara. Marokkanen zien de regio als hun zuidwestelijke provincies.

Khouya beweert dat de Algerijnse inmenging gericht is op de creatie van een marionettenstaat. Algerije zou zo een soort ‘Verenigde Staten van Afrika’ willen worden met toegang tot de Atlantische Oceaan.
sticker roots culture Africa Amsterdam

Op dezelfde website spreekt de Marokkaan Jamal Saidi schande van de Algerijnse bemoeienissen. Daarom roept hij de Marokkaanse regering op vergeldingsmaatregelen te nemen, zoals steun aan onafhankelijkheidsbewegingen in Algerije. Onder andere in de regio Kabylië is zo’n groep actief.

Naast politieke en diplomatieke maatregelen hoopt Saidi dat Marokkaanse media meer aandacht aan de onderdrukte volken in het buurland zullen schenken.

DF

Gerelateerd:

Marokkanen zijn apen, vindt krant Algerije

‘Open brief aan racistische Marokkanen’ / Ranya Alaoui


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>