Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Marokkaan vecht met 5 zoons in Syrië

sticker guerilla wisdom Amsterdam center 2013 August

Een Marokkaanse vader heeft al zijn kinderen meegenomen naar Syrië om te strijden in de jihad, of heilige oorlog. De jongste van de vijf, heel toepasselijk Osama* genaamd, is pas dertien jaar oud.

Ahmed al-Sha’ara en zijn zonen zouden meevechten met een islamistische groepering tegen het regime van Bashar al-Assad. De Marokkaanse familie-jihad bereikte Syrië door via Europa en Turkije te reizen.

street art sticker 'PNZ' in De JordaanEerder zou het gezin al-Sha’ara gedemonstreerd hebben in het noorden van Marokko tegen het opsluiten van radicale soennieten, of ‘salafisten’. Als het bericht klopt vormt dit extra bewijs voor claims dat hele families naar de burgeroorlog afreizen, schrijft The Telegraph.

online interactie jongedames & jihadisten

Volgens de Londense onderzoeker Shiraz Maher gaat het om minstens een gezin per maand. “Het is slechts een kwestie van tijd voordat we de trek van Europese vrouwen richting Syrië zullen zien”, zegt hij. “Er bestaat enorm veel online interactie tussen deze jongedames en de jihadisten. Ze adverteren hiermee, en vertellen mannen dat hun gezinnen er veilig zijn.”

In de ogen van Maher vormen de vrouwen een soort ‘thuisfront’. Ze voeden de mannen en indoctrineren hun kinderen tot “een nieuwe generatie strijders”. Ook gebruiken de jihadisten ze om veroverde gebieden te bevolken en beter te kunnen beheersen.

sticker boerka's Amsterdam burqa's

De krant beweert dat Britten het grootste contingent vormen binnen de ongeveer duizend westerse moslims die meevechten in Syrië.

DF

* website Bladna berichtte eerder al over hem

Gerelateerd:

Video: tank Syrië sloopt minaret wegens sluipschutter

Jihadisten Syrië slopen 150 jaar oude eik

Assad: “Turkije zal boeten voor steun opstand”

Syrië: na moord dreigt escalatie tussen FSA en al-Qaida

‘Buitenlanders eruit’, strijd Syrië steeds chaotischer

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?

Leider Alawieten: Libanon kan exploderen

Rambo IV & Revolutie Libië

Seks-Jihad meisjes zwanger terug

Partij kiezen in de ‘Arabische Lente’?

Turkije: ‘aanval Israël steunt Assad

Opmerkelijke vrouw in Syrisch verzet FSA

Syrië: massamoord in Hula ‘onder valse vlag’?

Ledematen afgehakt bij grensovergang Syrië-Irak

Syrië: groeiende betrokkenheid Hezbollah bij conflict


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>