Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Mandela = zwarte Piet in internationale pers

graffiti Nelson Mandela 1918 2013 Amsterdam 2014 February

Na de ‘Chinezen-grappen’ door mediafiguur Gordon lijkt ook het overlijden van de Zuid-Afrikaanse ex-president Nelson Mandela het tolerante imago van ons land weinig goed te doen.

Met hun vergelijkingen tussen de grote verzoener en zwarte Piet wisten zowel Telegraaf als het Amsterdamse GroenLinks-lid John de Laet de internationale pers te halen.

sticker Nelson Mandela Amsterdam center 2013 December always impossible until done

Onder andere Huffington Post en de Miami Herald meldden de excuses die de krant van wakker Nederland aanbood om het ‘smakeloze artikel’. Ook trok men parallellen met de “raciale discussie” rond de rol van zwarte Piet in het sinterklaasfeest.

GroenLinkser De Laet kreeg aandacht in het Amerikaanse medium Examiner, dat zelfs de Trans-Atlantische slavenhandel en de Nederlandse wortels van de Apartheid memoreerde.

DF

Gerelateerd:

CNN-presentator dist “lelijke Hollanders”

Commerciële reclame grapt over dictators

Reclame uit de lucht wegens ‘racisme’ (Zuid-Afrika)


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>