Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Man bedreigt dochter (12) tijdens bruiloft, komt tot inkeer

sticker get free 2013 September Amsterdam woman

Jemen is het armste land van de Arabische regio en een der minst ontwikkelde landen ter wereld.

Parlementariër en imam Shawki al-Khadi denkt dat armoede de voornaamste reden is van de uithuwelijking op zo jonge leeftijd.
sticker stop violence against children Noire Amsterdam 2013
“Het lijkt een soort ‘verkoop’.”

sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam womanIn de steden wordt de helft van de meisjes uitgehuwelijkt voor hun 18de, op het platteland vaak zelfs al op hun achtste.

“Helaas bepaalt het leeftijdsverschil tussen man en vrouw de omvang van de bruidsschat”, aldus Belkis Wille van Human Rights Watch (Youtube).

kind met dood bedreigd tijdens bruiloft
“Ik ontraad ouders hun kinderen – zoals ik deed – op jonge leeftijd uit te huwelijken, want dat is onwetendheid”, aldus vader Nadim.

“Laila (12) huilde zelfs tijdens de bruiloft. Toen dreigde ik haar te vermoorden als ze niet zou trouwen. Om schulden te kunnen betalen huwde ik mijn beide dochters uit.”

‘bruiloft is gewoon feestje’, denkt kind
Veel meisjes zijn dermate onwetend dat ze het huwelijk gewoon zien als de bruiloft, zonder verder enig benul te hebben. De fysieke staat waarin zij dan verkeren is nog lang niet toe aan zwangerschappen, die veelal resulteren in de dood van de baby of het kind zelf.

sticker Bustart girl Amsterdam 2013 art BustGynaecoloog dr. Arwa Rabi’i ziet dagelijks tientallen van zulke bruidjes met onvolgroeide baarmoeders en heupen passeren in haar kliniek (rapport HRW).

“Nooit zal ik het meisje van 13 vergeten dat zich hier uit angst opsloot op de WC. Daar baarde ze een baby die vervolgens stierf.”

uithuwelijking leidt tot isolatie en huiselijk geweld
Dankzij de uithuwelijking stoppen kinderen al vroeg met het volgen van onderwijs, wat hun kansen op de arbeidsmarkt tot nul reduceert.
sticker meisje 020

Hierdoor zijn ze geïsoleerd en daardoor veel kwetsbaarder voor huiselijk geweld door de echtgenoot en zijn familie.

“De discussie over het uithuwelijken van kinderen beperkt zich steeds minder tot de stad en begint ook door te dringen tot meer achtergebleven gebieden.”

De opstand van vorig jaar februari leidde weliswaar tot het aftreden van dictator Ali Abdullah Saleh en tot de instelling van een soort overgangsraad, maar van de 363 wetsvoorstellen die tijdens de tweede zitting ervan geopperd werden had er geen een betrekking op kindhuwelijken.

DF

Gerelateerd:

Krant Jemen & politie: “verhaal dood kindbruidje = onzin”

Moslimmeisje ‘goedkoper slachtoffer’ pooier dan blanke

Uitgehuwelijkt meisje video Jemen ‘liegt en zoekt profijt’

GB: 500 imams prediken tegen pedofilie

Egyptenaar huurt 12 man om verloofde te verkrachten

Martijn’ & forced marriage: botsende grondrechten

John Stuart Mill: feminisme en slavernij

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld

Marokko: man overlijdt bij redding uitgehuwelijkt meisje

Lolly lounges: pedofilie in Zuid Afrika

Saudische imam martelt, verkracht en doodt eigen kindje


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>