Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Malala Yousafzai: ‘pen & boek als wapens tegen terreur’

sticker M-town rebels Amsterdam Apollolaan 2013

Het Pakistaanse schoolmeisje Malala Yousafzai (16) werd vorig jaar in haar hoofd geschoten door een lid van de fundamentalistische taliban wegens het volgen van onderwijs en het opkomen voor vrouwenrechten.

Sinds operaties in Pakistan en Engeland is het kind echter gestaag bezig te herstellen en haar verzet bleek bepaald nog niet gebroken.

sticker the pen is indeed mightier than the sword AmsterdamTijdens de opening van Europa’s grootste openbare bibliotheek, die is gevestigd in Birmingham, hield ze deze dinsdag zelfs een toespraak:

“Ik heb mezelf uitgedaagd duizenden boeken te lezen om me te bewapenen met kennis”, sprak ze.

sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam woman

“Pennen en boeken zijn de wapens waarmee terrorisme verslagen kan worden. Kennis is het machtigste wapen en er bestaat geen grotere bron van kennis dan het geschreven woord.”

Hoewel het kind nog steeds enige last heeft van de kogel die haar hersenen schampte is ze dit jaar voorgedragen voor de Nobelprijs voor de vrede.

DF

Gerelateerd:

De pen als wapen

Dreigement taliban leidt tot uitbraak polio Pakistan

Gevaarlijkste snor bedreigd door fundamentalisten

Taliban wil Malala Yousafzai terug in Pakistan

Taliban: ‘roze ballonnen of mini-rokjes?’

Sjiieten Pakistan weigeren doden te begraven

Man verbrand in Pakistan wegens bladzijdes koran

Aanslag schoolmeisje als boemerang tegen Taliban

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>