Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Link Bernhard-onderzoek De Roy toont democratuur

sticker het is 2013 #hetis2013 Amsterdam

Als de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) destijds niet zo druk was geweest met het ruïneren van het leven van Edwin De Roy van Zuydewijn had Theo van Gogh misschien nog wel geleefd, is de eerste gedachte die me te binnen schiet als ik op ThePostOnline lees over een nieuw schandaal rond wijlen prins Bernhard.

sticker sans gene schaamteloos vertier AmsterdamZonder ministers, parlementsleden of zelfs de premier maar te raadplegen of informeren gaf hij de BVD via toenmalig directeur van het Kabinet der Koningin Felix Rhodius begin 2000 opdracht De Roy te onderzoeken.

In zijn carrière, relatie en overige leven heeft deze man daar veel overlast van ondervonden.

Democratie: iemand die belastinggeld eet (Bernhard) geeft opdracht aan mensen die ook belastinggeld eten om iemand die – al dan niet vrijwillig – belasting betaalt doch verder volstrekt onschuldig is ‘aan te pakken’.

sticker 'kroon op vinger'

Een team van hoogopgeleide, goed getrainde en heel redelijk betaalde ambtenaren gaat nu fulltime zonder enige juridische beperkingen aan de slag om ‘onderdaan’ (van de ‘overheid’) De Roy op allerlei manieren te tackelen.

bord Marionetten theater Amsterdam

Vervolgens liegt premier Balkenende hierover tegen de Tweede Kamer en dus – rechtsstatelijk gezien – tegen het volk, dat ook grotendeels uit netto-belastingbetalers bestaat.

Dit is typisch zo’n anekdote waardoor je je afvraagt of de huidige democratie niet stiekem een soort ‘democratuur’ is, als voortzetting van de staat die twee eeuwen terug voortvloeide uit het Congres van Wenen. Verkiezingen als fopspeen, terwijl elites de schatkist plunderen en levens verwoesten.

Hoeveel wrevel wekt dergelijke informatie bij gevaarlijke idioten als Karst Tates, de man die tijdens Koninginnedag 2009 een aanslag pleegde op het koningshuis?

sticker Classified Amsterdam

Als je de premier tegen een heel volk laat liegen wegens jouw eigenbelang, zijn er vast wel enkelen die zich vernaggeld voelen.

sticker Partij Passief NederlandLekker nieuws in ieder geval, zo vlak voor de troonswisseling!

DF

Gerelateerd:

Troonswisseling 2.0: graag eerst openheid over Bernhard

Democratuur en de 99%


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>