Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Libië krijgt sharia

sticker submit gasmask Amsterdam 2013 December Julie Simone

De Nationale Vergadering (NV) van Libië heeft besloten om de islamitische wet, of ‘sharia’, in te voeren. Dit kan invloed hebben op het strafrecht en op financiële wetgeving zoals die rond het bankwezen.

Het besluit van woensdag leidde tot instelling van een speciale commissie die alle wetten van het land in overeenstemming met de sharia zal brengen, schrijft Aljazeera. Relevante bepalingen uit de Koran en de overleveringen (‘hadiths’) worden het fundament van de Libische rechtsstaat.

sticker boerka Amsterdam burqa

“Islamitisch recht is de bron van wetgeving in Libië en alle instituten van de staat moeten hieraan gehoorzamen”, luidde de verklaring van de NV.

Onder andere het vragen of ontvangen van rente is volgens veel moslimgeleerden niet toegestaan, net als ‘pure speculatie’.

DF

Gerelateerd:

Jihadisten Syrië slopen 150 jaar oude eik

Rambo IV & Revolutie Libië

Syrië: na moord dreigt escalatie tussen FSA en al-Qaida

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>