Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Levende doden dankzij werkzaamheden GVB

gvb werkzaamheden Roelof Hartplein

Amsterdam: pal voor het gebouw waarin ik woon aan het Roelof Hartplein laat het GVB zijn infrastructuur vernieuwen. Het is de vijfde of zesde maal binnen een jaar.

Tussen 30 september en 29 november werkt men doordeweeks van 7.00 tot 16.00 uur en van 22.00 tot 7.00 uur en worden onder meer de tramrails ‘vervangen’ en de betonnen platen ertussen. “Hierbij worden de taken die het meeste geluid veroorzaken overdag gedaan”, aldus de website van het GVB.

gvb folder werkzaamheden Roelof HartpleinHet vervangen van de infrastructurele hardware van het vervoerbedrijf komt neer op een vrijwel permanente geluidoverlast zoals ik die nooit eerder meemaakte. Zware drilboren, dieselgeneratoren, toeteren, hameren (metaal op metaal), luidruchtige cementmolens, zagen, geschreeuw, hard gepiep van achteruit rijdende graafmachines en ander zwaar materieel vloeien samen tot een symfonie uit de hel. Afgezien van het drillen gebeurt dit alles ook ‘s nachts.

Daar waar de gemiddelde caféhouder al om een voor zijn deur pratende gast zwaar wordt beboet, levert de gemeente hier een hele wijk over aan twee maanden onbeschrijflijke geluidsterreur en andere hinder. Medebewoners van mijn gebouw die normaliter fris en vrolijk rondlopen zien eruit als junks of levende doden.

Vannacht bijvoorbeeld, was relatief ernstig qua lawaai, dus slaap je maar een uur of drie. Op ‘betere nachten’ haal ik weliswaar vijf of zes uren, maar zoemende generatoren en andere herrie verhinderen dat je daadwerkelijk uitrust. Bijslapen kan slechts in weekenden, althans, minus 26 en 27 oktober toen men 24/7 doorwerkte.

optie trams afsluiten en alleen overdag werken

Er was natuurlijk het alternatief om ‘s nachts niet te werken en in plaats daarvan het plein voor trams af te sluiten. Dan had er overdag aan een stuk door gewerkt kunnen worden, in plaats van het materieel steeds te moeten verplaatsen, en was de puinzooi bovendien veel sneller weer verdwenen.

Dit had echter het rooster van de trams ontregeld en was kennelijk geen optie. Dus terwijl de werkzaamheden er louter zijn ten bate van het GVB, mag het GVB er zelf geen hinder van ondervinden. Het is ronduit surrealistisch om te zien hoe de trams gewoon kunnen blijven rijden terwijl de verkeersstroom aan fietsers, automobilisten, ambulances, rollators, brandweerwagens, voetgangers en rolstoelen door allerlei zijstraatjes geperst wordt.

gvb folder werkzaamheden

Zonder problemen kan het Gemeentelijk Vervoerbedrijf – vooral bekend om zijn grenzeloze verspilling, fraudes, agressie, zelfverrijking, “totale chaos“, corruptie en geheime rapporten – de levens van zo’n 500 directe omwonenden dag en nacht op ingrijpende wijze aantasten. En als je via een omweg de winkels 200 meter verderop in De Pijp weet te bereiken struikel je daar over de corrupte bouwputten van de Noordzuidlijn.

Hoe zou de Amsterdamse infrastructuur kunnen bestaan zonder het GVB?

DF

Gerelateerd:

Werkzaamheden trambaan Roelof Hartplein

Hekjes tramhaltes Roelof Hartplein, deel IV

‘Op de tram’, door Jorie Horsthuis

Sticker Lastplak: de eikel van Stadstoezicht

Amsterdam: de ‘Taggart Tunnel’ van het GVB

Copenhagenize Amsterdam

Hekjes tramhaltes Roelof Hartplein

Fietsenterreur AFAC in binnenstad Amsterdam

Geen voeten meer op bankje door de crisis

Megalomane amateurs

‘(L)overheid’: de staat als pooier

Politie casht in Amsterdam Zuid


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>