Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Leningrad verbiedt opblaaspoppen-race

sticker 'MILF' essegee.fra Amsterdam

Vorig jaar waren er nog 543 deelnemers in de leeftijd van 15 tot 59 – onder wie enkele buitenlanders – en nu zou de slogan luiden “een rubberen vrouw is slechts een transportmiddel,” maar dankzij een besluit van het stadsbestuur van Leningrad gaat de zwemwedstrijd met opblaaspoppen dit jaar niet door.

Deze zogeheten Bubble Baba Challenge zou op 25 augustus voor de tiende keer plaatshebben, maar wegens de hoge waterstand in de Vuoksa Rivier en werkzaamheden aan bruggen verboden de autoriteiten de race.

De teleurgestelde organisatoren beweren in verband met bovenstaande risico’s voorzorgsmaatregelen te hebben genomen en noemen het besluit van de gemeente ‘oneerlijk’. Zelfs suggereren ze dat er een politiek motief schuilt achter het verbod op de massabijeenkomst, namelijk de angst dat hij wel eens uit zou kunnen monden in protesten zoals die tijdens de demonstraties van de oppositie tegen president Poetin …

DF

Gerelateerd:

Bizar FSB-complot in Rusland

Media-vrouw Rusland parodieert inval politie

Russische humor over corruptie

Russische Ramadan vieren

Dostojevski quotes, ‘De idioot’ (1868)


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>