Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Leider Iraakse Koerden hint op gewapend ingrijpen Syrië

sticker guerilla wisdom Amsterdam center 2013 August

Masoud Barzani, de president van de Koerdische regio in Noord-Irak, is ‘tot alles bereid’ om zijn volksgenoten in Syrië te verdedigen tegen aan al-Qaida gelieerde bendes.

Zijn verklaring volgt op berichten over een mogelijk bloedbad in het door burgeroorlog verscheurde buurland en kan een verdere escalatie van het conflict betekenen.

sticker free Abdullah Öcalan AmsterdamWereldwijd zijn de Koerden het grootste volk zonder eigen staat, maar in Noord-Irak zitten ze er redelijk warmpjes bij.
sticker fight back Amsterdam center 2013 September

Al eerder besloot Barzani humanitaire hulp aan zijn stam over de grens te verlenen, maar inmiddels zouden zijn vertegenwoordigers in door Koerden bewoonde delen van Syrië onderzoek doen naar de veiligheidssituatie ter plaatse.

“Terroristen van al-Qaida vallen de burgerbevolking aan en vermoorden onschuldige Koerdische vrouwen en kinderen”, viel te lezen op de site van de Koerdisch-Iraakse Regio. Door Koerden bevolkte delen van Syrië noemde hij ‘West Koerdistan’.
sticker M-town rebels Amsterdam Apollolaan 2013

Volgens de Iraanse zender al-Alam zouden bij een slachtpartij eerder deze week 450 Koerden vermoord zijn door het met al-Qaida verbonden ‘Jabat Al-Nusra Front’ in het stadje Tal Abyad, vlakbij de grens met Turkije.

Veel vrouwen zouden ‘gegijzeld’ zijn door de soennitische terroristen, uit woede over de de arrestatie van hun leider Abu Musab.

Koerdische weerstand tegen de terroristische aanwezigheid in het gebied blokkeert de oprichting van een al-Qaida staat in het noorden van het land, waar de Syrische president Bashar Assad weinig meer te vertellen heeft.

DF

Gerelateerd:

Syrië: na moord dreigt escalatie tussen FSA en al-Qaida

Opnieuw ruzie tussen al-Qaida Irak & leider al-Zawahiri

‘Buitenlanders eruit’, strijd Syrië steeds chaotischer

Leider Alawieten: ‘Libanon kan exploderen’

Turkije: ‘Israël steunde Assad met aanval’

Syrië: groeiende betrokkenheid Hezbollah bij conflict

Opmerkelijke vrouw in Syrisch verzet FSA

Gsm’s en het moderne martelen

Syrië: massamoord in Hula ‘onder valse vlag’?

Ledematen afgehakt bij grensovergang Syrië-Irak

Assange interviewt Nasrallah over ‘Syrische Lente’


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>