Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Leider Alawieten: ‘Libanon kan exploderen’

sticker explosion Amsterdam center 2013 September explosie

Syrische burgeroorlog krijgt steeds meer grensoverschrijdende trekken. Leider Alawieten Libanon bepleit regionale oplossing.

sticker Krokotank Amsterdam 2013Terwijl de Libanese Hezbollah beweging steeds dieper het Syrische moeras in gezogen wordt en aankondigde Assad ‘te steunen tot het eind’, versterken ook Russische wapenleveranties het regime.

sticker in Gun we trust Moyoshi Amsterdam

Verder lijkt het erop dat Syrische ‘rebellen’ van het Vrije Syrische Leger (FSA) plannen hadden voor een gifgasaanval met sarin in buurland Turkije en dat ook het sektarische geweld in Libanon intensiveert.

Schietpartijen in vooral Tripoli worden steeds normaler en zelfs raketaanvallen schuwen sommigen niet langer.

sticker the Hell AmsterdamBij de overgrote meerderheid der Libanezen ouder dan 25 zal dit bloedvergieten het schrikbeeld oproepen van de burgeroorlog die tussen 1975 en 1990 het land verwoestte. Massaal enthousiasme voor een nieuwe geweldsorgie ontbreekt vooralsnog dan ook.
Riga graffiti make love not war 2012 anti-oorlog

De Libanese regering doet bovendien zijn uiterste best het land buiten de strijd in Syrië te houden, maar helaas is het centrale gezag er niet erg sterk.

Zowel Soennitische FSA-supporters als de Sjiitische Hezbollah krijgen daarom veel bewegingsruimte.

sticker protest plus machine-gun Baltic regionbondgenoot Assad waarschuwt voor ‘explosie’
Behalve Sjiieten en Soennieten bewonen vele volken dit gebied verspreid over de verschillende staten.

Zo telt niet alleen Syrië veel Alawieten van de stam van president Assad, ook in buurland Libanon – dat 18 officieel erkende sekten kent – vormen ze zo’n twee tot drie procent van de bevolking.

graffiti Laser 3.14 head full nitroglycerine Amsterdam

Hun leider Refaat Eid steunt Assad en vreest dat de ‘spillover’ van het conflict de gehele regio in zijn greep kan krijgen.

“Ik bedoel niet alleen Tripoli, maar door heel Libanon zal de situatie verslechteren. Kijk, Tripoli zal exploderen, maar als de staat de terreur – en dan vooral die we uit Syrië importeren – niet serieus neemt, zullen alle volken in Libanon de prijs betalen.”

www-civilized-war graffiti

Eid vestigt zijn enige hoop op een regionale oplossing:

bomb graffiti Baltics 2012 bom“Dit gebied explodeert als men niet komt tot een overeenkomst, die er denk ik wel zal komen. Hoeveel mensen daarvoor nog moeten sterven weet ik niet.”

DF

Gerelateerd:

Syrië: groeiende betrokkenheid Hezbollah bij conflict

Rambo IV & Revolutie Libië

sticker peace and love AmsterdamTurkije: ‘aanval Israël steunt Assad

bom graffiti Baltics 2012 bomb

Opmerkelijke vrouw in Syrisch verzet FSA

Syrië: massamoord in Hula ‘onder valse vlag’?

Ledematen afgehakt bij grensovergang Syrië-Irak

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>