Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Leger Egypte gaat Hamas slopen

sticker Noke Amsterdam North 2013 September collab war weapons soldiers guns

Na de overwinning op de Moslimbroederschap wil het Egyptische leger nu de Palestijnse verzetsbeweging Hamas aanpakken. Deze gewapende groep beheerst de Gazastrook en is bevriend met de moslimbroeders, de tegenstander van legerleider Sissi.

De Egyptische militairen willen hiertoe samenwerken met Hamas’ politieke rivaal Fatah en andere vijanden van de Palestijnse islamisten, schrijft Gulf News. Het leger vernietigde sinds deze zomer al 1200 smokkeltunnels die Hamas gebruikte om de Israëlische blokkade te omzeilen.

sticker RNERS Amsterdam center 2013 August terrorist

Caïro wil de militante organisatie bestrijden omdat deze een gevaar voor de nationale veiligheid zou vormen. De militairen gaan massale protesten helpen organiseren om het gezag van Hamas te ondermijnen.

“Gaza is de volgende in lijn”, vertelde een hoge officier. “We kunnen niet vrij zijn van het terrorisme in Egypte zonder het regime in Gaza te verwoesten.” Naast steun aan de Moslimbroederschap verdenkt het leger Hamas ervan al-Qaida te steunen in zijn operaties in de Sinaï.

DF

Gerelateerd:

Partij kiezen in de ‘Arabische Lente’?

Egypte betaalt lening Qatar terug

Egypte creëert ‘bufferzone’ aan grens met Gaza-strook

Protest tegen buitenlandse inmenging Egypte

Foto’s demo op Dam pro-Moslimbroeders

Protest op Dam tegen Egyptische president Morsi

Fundi probeert vrouw te verbranden om beltoon (Egypte)

Broederschap Egypte wil opstand tegen leger

Video: knokken in Saoedische moskee na politieke preek

Broederschap Egypte: ‘mediabeleid leger = duisternis’

Moslimbroederschap Egypte schiet in eigen voet

Egyptenaar verandert naam Mursi in ‘Sissi’


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>