Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Kus Filmfestival bedreigt kuisheid Iran

sticker niqab Amsterdam Centre 2013 nikab

Hossein Noushabadi, de Iraanse staatssecretaris van cultuur, is ernstig verontwaardigd over een zoen die een bekende actrice uit zijn land op de wang drukte van de chef van het Filmfestival in de Franse stad Cannes.

Filmster Leila Hatami zou hiermee zelfs de “kuisheid van vrouwen in de islamitische republiek Iran bedreigen”, meent de politicus. “Diegenen die internationale evenementen bijwonen moeten de geloofwaardigheid en zedelijkheid van Iraniërs in acht nemen, zodat Iraanse vrouwen geen slecht imago krijgen. De Iraanse vrouw symboliseert kuisheid en onschuld. Het aanwezig zijn in Cannes strookt niet met onze religieuze waarden.”
sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

Ontvanger van de kus is Gilles Jacob, de president van het festival. Hatami werd volgens Raw Story wereldberoemd door haar rol in A Separation, die in 2012 de Academy Award voor beste buitenlandse film kreeg.

De sharia, of ‘islamitische wet’, is sinds 1979 van kracht in Iran. Vrouwen mogen als gevolg daarvan geen fysiek contact hebben met mannen die niet tot hun familie behoren.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>