Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Media-vrouw Rusland parodieert inval politie

Ksenia Sobtjak credit card reclame Rusland
Als je behoort tot de Russische oppositie vergt dat een flinke dosis lef, zeker als je veel te verliezen hebt.

Van alle tegenstanders van (de frauduleus verkozen) “president” Poetin springt in dit opzicht Ksenia Sobtjak misschien wel het meest in het oog. Als TV-presentatrice werd ze rijk en ontpopte zich vervolgens tot een der meest zichtbare oppositiefiguren.

In Rusland kan wraak dan natuurlijk niet uitblijven, dus werd onlangs bij een politie-inval in haar huis 1,7 miljoen dollar in beslag genomen. Het geld bevond zich in tientallen thuis verstopte enveloppen. Sobtjaks repliek was dat ze het eenvoudig bijeengespaard had van haar salaris en het fortuintje in huis bewaarde uit wantrouwen jegens de banken.

Uiteraard is het geld nog niet terug bij Sobtjak – want zeker in het land van Poetin geldt het juridisch adagium: ‘bezit is eigendom’ – en dus revancheerde ze zich onlangs in een reclamespot op de autoriteiten.

Ze wordt gewekt door gemaskerde agenten die haar deur forceren en vervolgens de kluis openzagen. “Waar is het geld? Euro’s? Roebels? Dollars?” Inmiddels is de kluis open en daarin vinden de agenten slechts een envelop met enkele credit cards van – het vermoedelijk niet heel lang meer in Rusland gevestigde – Tinkoff Credit Systems. “Bewaar je geld in een Tinkoff Credit Systems bank, en niet in een envelop thuis.” zegt een triomfantelijk glimlachende Sobtjak in de camera.

DF

Gerelateerd:

Kremlin “helpt” Russische oppositie‘,

Russische priester met Breguet horloge

&

Russische priester krijgt Zilveren Schoen


Tags:        |      |      |      |      |      |   

2 reacties

  1. Je site is nu toch wel enorm mooi, professioneel en lezenswaardig geworden! Knap gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>