Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Kritiek op Ombudsman Brenninkmeijer is onterecht

Orwell '1984', 'war = peace freedom = slavery ignorance =  strength'
Vanuit het parlement ligt de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer stevig onder vuur. Met name PVV en VVD uitten zware kritiek op hem, hetgeen lichtelijk absurd is gezien het feit dat de beste man het juist onlangs nog opnam voor de volksvertegenwoordigers.

sticker 'kroon op vinger'

Eind september bepleitte hij in NRC Handelsblad ruimere budgetten voor het aantrekken van assistenten voor de Kamerleden, zodat “het parlement minder afhankelijk wordt van informatie van ministeries.” Zoals iedereen weet die enig benul van de nationale politiek heeft is het parlement hier sinds mensenheugenis niet meer dan de tandeloze, democratische fopspeen als front-store voor de Oranjes plus hun bureaucratische collaborateurs, dus is het idee van de Ombudsman helemaal zo gek nog niet.

De recente kritiek op Brenninkmeijer is met name afkomstig van VVD-Kamerlid Pieter Litjens, een liberaal die volgens zijn curriculum vitae nog nooit in zijn leven een fatsoenlijke positie in de vrije markt bekleedde maar zijn inkomen genoot als lobbyist, politiek adviseur en nog schimmiger bestuurlijke functies.

Grote moeite heeft hij met opmerkingen van de Ombudsman op het gedoogkabinet-Rutte en de dierenpolitie. Daarover zegt hij dat “als de heer Brenninkmeijer de Kamer op de schop wil nemen, hij zelf de politiek in moet gaan”. Litjens vindt het zaak dat de ombudsman “minder de BV Brenninkmeijer en meer de NV Ombudsman” wordt.

Toch vreemd zulke harde uitspraken gericht tegen iemand die zich zo duidelijk inzet voor het verbeteren van het democratisch proces in ons landje.

DF


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>