Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Krant Jemen & politie: “verhaal dood kindbruidje = onzin”

sticker niqab Amsterdam Centre 2013 nikab

Bloggers en activisten op sociale media noemden de ongeveer 40jarige bruidegom ‘een beest dat zwaar gestraft diende te worden’ naar aanleiding van zijn huwelijk met schoolmeisje Rawan (8).

Volgens anderen waren de familieleden van het meisje ‘geen mensen’ en zouden zij het “niet verdienen om kinderen te krijgen”.
sticker TMNK niqab Amsterdam

Blogger ‘Sad’ was milder in zijn oordeel maar vond ook dat “de familie en de bruidegom nog best enige tijd hadden mogen wachten met dit huwelijk”.

Rawan zou onlangs overleden zijn aan ‘interne verwondingen’ die zij opliep tijdens de huwelijksnacht in het noordwesten van Jemen, hetgeen ernstige internationale verontwaardiging en woede opwekte.

lokale krant, politie & kinderrechtenorganisatie: ‘geen bewijs’
Naar aanleiding van alle commotie ging de ‘Yemen Post’ op onderzoek uit en wat bleek? Het huwelijk en de dood van kleine Rawan bleken compleet verzonnen.

Zowel journalisten als politieagenten in de stad Hajjah ontkenden het verhaal van journalist Mohammad Radman, die door buurtbewoners  geïnformeerd was over het overlijden. De vader zou het meisje zelfs in levende lijve getoond hebben op het politiebureau en ook het openbaar ministerie ontkende dat er iets gebeurd was.

sticker niqab  Amsterdam nikaab islamKinderrechtenorganisatie SEYAJ zou inmiddels zelfs een eigen onderzoek hebben uitgevoerd waaruit ook bleek dat er het gehele verhaal ‘verzonnen’ was, aldus directeur Ahmed al-Qurishi.

“Sommige mensen bedenken verhalen om publiciteit te genereren en hopen op hulp van internationale organisaties.”

Net als in de zaak van het 11jarige ‘Youtube-bruidje’ Nada al-Ahdal was er volgens hem helemaal niks aan de hand.

uithuwelijking minderjarigen uit armoede en traditie
Wegens tradities en armoede wordt ruim een kwart van de Jemenitische meisjes uitgehuwelijkt voor hun vijftiende verjaardag, bruidsschatten kunnen honderden dollars bedragen.

sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam woman

Veel Jemenieten geloven dat een jeugdig bruidje makkelijker tot een gehoorzame vrouw gekneed kan worden, meer kinderen kan baren en door te trouwen “weggehouden wordt van verleidingen”.

Enige tijd geleden stelde de regering een minimumleeftijd van 15 jaar in voor huwelijken, maar het parlement verwierp dit ‘omdat ouders daarover zelf moeten beslissen’.

DF

Ps: de 10-jarige dochter uit het gezin bleek reeds uitgehuwelijkt en de autoriteiten lijken de zaak nu toch serieus te nemen.

Gerelateerd:

Uitgehuwelijkt meisje video Jemen ‘liegt en zoekt profijt

Meisje verdedigt zich tegen handtastelijke Koran-leraar

Marokko: video zelfmoordpoging uitgehuwelijkt meisje

Taliban wil Malala Yousafzai terug in Pakistan

Egyptenaar huurt 12 man om verloofde te verkrachten

Saudische imam martelt, verkracht en doodt eigen kindje

Perverts Pakistan gebruiken meisjes als wisselgeld


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>