Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Koeweit: politicus al-Barak achter tralies

sticker stop control Riga Baltics police

Gisteren is voormalig parlementslid Mussallam al-Barrak in Koeweit veroordeeld tot de maximale vijf jaar gevangenisstraf voor het beledigen van de lokale emir.

Tijdens een politieke bijeenkomst in oktober had de nationalist al-Barak hem opgeroepen ‘autoritaire heerschappij’ te mijden, een opmerking die de leider kennelijk ernstig kwetste.

verdediging
De advocaat van de veroordeelde noemde het vonnis echter ‘ongeldig’, omdat allerlei juridische normen overtreden waren. Zo had de rechter geweigerd diverse getuigen van de verdediging te horen – onder wie de premier en voormalig parlementariërs – en waren ook bepaalde garanties niet nagekomen.

Terwijl de verdediging het vonnis wil aanvechten, is al-Barrak juist op zoek naar een nieuwe advocaat.
sticker police violence brutality politie Baltics

beveiliging en dreigementen oppositie
De oppositie in Koeweit telt al veel leden die om dergelijke vergrijpen achter tralies zitten en is dus niet blij met dit vonnis. Men heeft demonstraties en ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ aangekondigd hetgeen wellicht de zware beveiliging van de rechtbank verklaart.

Ruim twintig jaar geleden, vlak na de Koude Oorlog, werd dit vorstenhuis gered door een Amerikaanse inval waarbij meer dan 100.000 Irakezen omkwamen. Om te zeggen dat de bezetting van het landje door Saddam beter was gaat wellicht te ver, maar een stevige dosis ‘Arabische Lente’ lijkt me zeer op z’n plek in die olierijke postzegel aan de Perzische Golf!

DF

Gerelateerd:

Rambo 4 & de Revolutie in Libië

Tunesië: feminisme & fundamentalisten

CR-gas & de ‘Duitse stoel’: Arabisch martelen

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?

Nieuwe martelmethode in Wit-Rusland


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>