Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Koerden eren Aussie die streed tegen IS

AK-47 graffiti kalashnikov Spui Amsterdam 2014 June machine-gun

Het lichaam van Ashley Johnston is in Turkije overgedragen aan vertegenwoordigers van zijn familie uit Australië. De ex-militair overleed aan het front in Syrië, waar hij samen met Koerdische troepen (YPG) streed tegen Islamitische Staat (IS).

Volgens WA Today eerden duizenden Koerden de Australiër in de Syrische stad Darbasiye tijdens een begrafenisoptocht donderdagmiddag. Ook de lijkkist van Azad Derik, een Duitse vrouw die onlangs omkwam in peshmerga-gelederen, werd tijdens de processie meegedragen. ”Lang leve de broederschap tussen het Koerdische en het Australische volk”, scandeerde men tijdens de optocht.

sticker Noke Spuistraat Amsterdam 2014 April general gun uzi broken armAustraliër stierf in strijd om strategisch gelegen stad

Johnston (28) was in oktober naar Europa gereisd. Twee maanden later berichtte hij zijn moeder dat hij humanitair werk deed bij de Koerden. Zijn dood werd op 26 februari bekendgemaakt.

De Australiër stierf in de strijd om het strategisch gelegen stadje Tel Hamis, dat een jaar geleden door IS was ingenomen. Volgens ABC is hij de eerste westerling die overlijdt in de Koerdische strijd tegen de IS-jihadisten. Een zegsman van de Koerden noemde de Aussi “zeer actief” en “een kampioen”. “Hij kwam van duizenden kilometers ver om bij ons te zijn en tot zijn laatste ogenblikken vocht hij voor de Koerden.”

sticker Free Kurdistan Amsterdam cener 2014 October vinyl gun girl

Diverse herdenkingen in Australië gepland

Johnston zal herdacht worden in zowel Canberra, waar hij vandaan komt, als in Sydney. Deze laatste stad telt een omvangrijke Koerdische gemeenschap, die een inzamelingsactie voor de familie van de overledene gestart is.

Als Johnston levend naar zijn moederland was teruggekeerd had hem overigens twintig jaar celstraf boven het hoofd gehangen. Het is Australiërs niet toegestaan buitenlandse strijdgroepen te ondersteunen.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>