Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Na huwelijk toch straf kinderverkrachter

sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

Mensenrechtengroepen in Maleisië zijn blij dat de man die begin 2013 een meisje verkrachtte en haar vervolgens ‘trouwde’, langdurig achter tralies verdwijnt. Activisten spreken van ‘een heldere boodschap’ aan potentiële verkrachters.

Familieleden van het slachtoffertje, dat ervan droomt om arts te worden, hopen dat het kind terug kan naar school nu de dader tot twaalf jaar celstraf is veroordeeld. Riduan Masmud, manager van een restaurant, krijgt ook twee stokslagen, meldt Asia-One.

sticker verkrachters schamen Utrecht 2013Masmud (41) verkrachtte het indertijd twaalfjarige meisje bij de watervallen van Kionsom (Maps), in het oosten van Maleisië. De man vertelde de rechtbank in mei 2013 dat hij met het kind was ‘getrouwd’, iets dat de aanklagers niet belette de vervolging door te zetten. Het meisje was gestopt met school nadat ze huisvrouw werd.

Activisten van vrouwenrechtengroep Sabah hopen dat zedendelinquenten zich na het vonnis minder vaak op kinderen zullen richten. “Dit is een belangrijke uitspraak vanwege de verontrustende trend in seksueel geweld tegen minderjarigen”, aldus voorzitter Winnie Yee. Zij beweert dat 80 procent van de verkrachtingen in de regio gericht is op meisjes onder de zestien jaar oud en “17 procent betreft zelfs kinderen van dertien jaar of jonger”.

Christopher Leong, jurist in Kuala Lumpur, zegt dat het vonnis ideeën over seksueel geweld in de samenleving reflecteert. “Daders kunnen niet langer hun minderjarige prooien trouwen om aan strafrechtelijke vervolging te ontkomen.” Leong waarschuwde ouders ertegen hun dochters aan verkrachters uit te huwelijken.
islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

Suri Kempe, manager van ‘Zusters in Islam’, denkt dat het noodzakelijk is om dieperliggende oorzaken aan te pakken. “De dader was zich van geen kwaad bewust en betuigde tot dusver ook geen spijt. Masmud kondigde zelfs publiekelijk aan dat hij het slachtoffer ging trouwen om zo het rechtssysteem te omzeilen.”

DF

Gerelateerd:

Verkracht meisje vecht voor leven (Maleisië)

Verkrachter ‘trouwde’ meisje (14)

Verkrachting niet langer beloond

Kinderverkrachter gedood door menigte

Minister: bruid < 15 = seksueel misbruik

Turks kindbruidje (14) doodgeschoten

Christin gedwongen bekeerd tot islam

Man bedreigt dochter (12) tijdens bruiloft, komt tot inkeer


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>