Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Turks kindbruidje (14) doodgeschoten

sticker Tona eating girl Amsterdam center 2013

Het openbaar ministerie in zuidoost Turkije onderzoekt de dood van een 14-jarig meisje. Kort na de geboorte van haar tweede kind overleed ze aan een schotwond.

Het meisje, K.E., was op haar elfde getrouwd tijdens een ‘religieuze ceremonie’ wegens de wens van de families, schrijft Hürriyet Daily News. Op haar twaalfde baarde ze haar eerste kind, waarna ze opnieuw zwanger werd. De baby stierf kort na de bevalling.

islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

Het meisje woonde in de provincie Siirt bij de familie van haar echtgenoot, ene M.A., die nu zijn dienstplicht vervult. Men trof K.E. dood aan in haar kamer op 10 januari.

Familieleden van M.A. zeiden dat het kind depressief was om het overlijden van de baby en daarom haar kamer al enkele dagen niet had verlaten. Ze suggereerden zelfmoord. Ook beweren ze dat het meisje ouder was dan veertien.

Volgens een juristenorganisatie komt het in toenemende mate voor dat ouders het geboortecertificaat van hun dochters vervalsen, zodat ze als minderjarigen toch ‘legaal’ kunnen trouwen. Een kwart van alle Turkse bruidjes zou jonger zijn dan achttien.

DF

Gerelateerd:

Christin gedwongen bekeerd tot islam

Turken HATEN kerstman

Vader bruid doodt broer bruidegom

Man bedreigt dochter (12) tijdens bruiloft, komt tot inkeer

Twintig zweepslagen voor Saoediër na “grap” met vrouw

Mekka: bruidegom achter tralies tijdens huwelijksnacht

Krant Jemen & politie: “verhaal dood kindbruidje = onzin”


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>