Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Kind verhongert door game-verslaafde vader

tile Game controller Amsterdam street art 2013 Hero de Janeiro

De Zuid-Koreaanse politie heeft maandag een man gearresteerd wegens de dood van zijn zoontje. Het kind bleek verhongerd door zijn game-verslaafde papa.

De 2-jaar oude koter was gestorven terwijl zijn werkloze vader Chung (22) computerspellen speelde in internetcafé ‘s. De man kwam om de twee of drie dagen thuis om zijn zoon te verzorgen.

sticker baby navelstreng AmsterdamHet slachtoffertje, dat op 7 maart overleed en ruim een maand dood in huis lag, werd ontdekt in een vuilniszak in de zuidoostelijke stad Daegu. De vader deed in eerste instantie aangifte van vermissing maar bekende later zijn nalatigheid. Hij is aangeklaagd om moord. De moeder van het kind had een baan ver buiten de stad, schrijft Asia-One.

Zuid-Koreaanse media berichtten uitvoerig over de zaak, mede omdat de Conservatieve Partij een wetsvoorstel bepleit dat online gamen op een lijn stelt met verslaving aan alcohol, gokken en drugs.
sticker the game 123 Amsterdam

De dood van het kind doet terugdenken aan het overlijden in 2010 van een drie maanden oud baby’tje, dat eveneens verhongerd was door zijn spelverslaafde ouders.

De politie arresteerde in 2012 bovendien een vrouw die haar baby baarde op de wc van een internetcafé. Ze verliet de koter onmiddellijk om weer door te kunnen gaan met spelen.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>