Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Kickboksende voetballers & bizarre suggestie Peter R.

sticker fc Zürich
De uitstraling van het Nederlandse amateurvoetbal liep de laatste weken stevige deuken op. Er was ophef geweest om het ‘Mexicano-incident’, toen een bejaarde werd mishandeld wegens het eten van varkenvlees op een club in Rotterdam, en onlangs is voetballer Sylvester M. veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het doodschoppen van een bejaarde supporter in Amsterdam Noord.

Toen afgelopen weekend grensrechter Richard Nieuwenhuizen van FC Buitenboys tijdens de wedstrijd werd doodgeschopt door een aantal jeugdleden van SV Nieuw-Sloten waren de reacties dus niet mis.

De daders waren eerder betrokken bij mishandelingen en volgden ook kickbokstraining. Dit laatste wordt vanuit allerlei maatschappelijke organisaties aangemoedigd en door stadsdelen gesubsidieerd. Waarom doen overheden dit? Waarom moet de samenleving ( = belastingplichtigen) betalen voor een sport waardoor ‘moeilijke jongeren’ betere vechters worden?

Is het misschien dat politici en ambtenaren het kickboksen sponsoren wegens de blinde vlek die zij hebben voor macht? De macht die zij uit hoofde van hun functies hebben krijgt de ‘kansenjeugd’ via het kickboksen en macht leidt niet automatisch tot misbruik, redeneren voorstanders. Toch is het heel verdedigbaar om te stellen dat zonder de (al dan niet gesubsidieerde) kickbokstraining de grensrechter nog geleefd had.

Zoals in het kickboksen het tuig profiteert van de subsidies en tegelijk het imago van beschaafde beoefenaars van vechtsport bezoedelt, zo profiteren de meest ontaarde politici en (semi)ambtenaren van de lakse controles. Omdat zij hun eigen macht niet zien vinden zij het vreemd om streng gecontroleerd te worden en ook om zelf intern te controleren. Dit verklaart de krankzinnige fraudes binnen woningcorporaties, zorgkoepels en scholengemeenschappen zoals Amarantis. Bestuurders maakten zich er schuldig aan allerlei fraude en sommigen hadden zelfs meerdere leaseauto’s op hun naam, naast gratis OV.

~ strip ‘Slaine‘ ~

Enorme geldstromen, een totale afwezigheid van zowel interne als externe controle en klanten die in ruil voor hun belastinggeld elke vier jaar mogen opdraven in het stemhokje om een nieuwe generatie dieven en leugenaars te selecteren.

Met dit in het achterhoofd klinkt de suggestie van Peter R. de Vries dat sommige grensrechters het er haast naar maken bijna als een revolutionaire aanmoediging om ‘het recht’ in eigen hand te nemen.

DF

Gerelateerd:

@Teeven: ook ‘publieke dienaars-risico’?

Media besteden teveel aandacht aan voetbal


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>