Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Kenia: diplomaat VS smeert ‘m na dodelijk ongeluk

sticker save America Los Angeles Sunset Boulevard

Op elf juli ramde een medewerker van de Amerikaanse ambassade in Nairobi met zijn SUV een vol personenbusje (‘matatu’), waardoor Haji Lukindo overleed. Acht anderen raakten ernstig gewond.

sticker i love stoppen voor zebra's Amsterdam 2013 AugustDe weduwe van de man, Latifah Naiman Mariki (38), heeft tot nu toe geen enkele vorm van compensatie ontvangen, maar is moeder van drie kinderen met een vierde onderweg. Ook de gewonden hoorden nog niks van de Amerikaanse ambassade.

Mariki moest daarop ook nog de begrafenis van haar echtgenoot betalen en werd onlangs bijna met gezin en al op straat gezet door de huisbaas.

sticker Look at this fucking person Amsterdam 2012

‘diplomatiek onschendbaar’
Na het door Joshua Walde veroorzaakte ongeluk heeft de Amerikaan weliswaar een verklaring afgelegd tegenover de politie, maar is hij wegens zijn diplomatieke onschendbaarheid niet aangehouden.

Om eventuele problemen te ontlopen is de man direct door de ambassade het land uit geholpen, terwijl hij zijn gemanipuleerde CV op LinkedIn snel verwijderde.

Hilary Renner van het Amerikaanse State Department bood inmiddels Mariki haar condoleances aan en wenste de gewonden een spoedig herstel.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>