Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Karremans vervolgen? Dan ook Frankrijk!

(Metro, 'rechtszaak Karremans', 11 mei 2012)

Nu de kans op een rechtszaak om ‘Srebrenica’ tegen Dutchbat-bevelhebber Karremans toeneemt wordt het hoog tijd de rol van de Fransen in die zaak opnieuw tegen het licht te houden.

Voorafgaand aan de aanval op stadje waren immers veel van hun militairen gevangen genomen door de Serviërs. Ook staat vast dat er in die periode verschillende ontmoetingen zijn geweest tussen de Servische generaal Mladic en de Fransman Janvier.

Wat toen besproken is is onbekend, maar NAVO-luchtsteun voor de belegerde Dutchbatters bleef uit en de Franse soldaten werden kort na de massamoord op de moslims vrijgelaten.

Terwijl Karremans zichzelf ooit ‘de pianist‘ noemde, dreigt hij nu opnieuw te worden geofferd als pion.

David Frankenhuis (Metro, 11 mei 2012)

Lees meer over de Balkan


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>