Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Kamervragen, Lange Frans & Baas B

African army ants on the move

(marcherend mierenleger, Tanzania)

“Jarenlang liep ik mee met de massa,
onwetend en blind, ik was één met de massa.
Shit, ik heb geen zin meer om mijn bek te houden,
want we worden met zijn allen voor de gek gehouden,
ik heb kamervragen, ik heb kamervragen”…
“Het volk schreeuwt naar een dove en corrupte top”
… “ik ben klaar voor een coup,”

luiden enkele regels van het opmerkelijke nieuwe lied van rappers Lange Frans en Baas B. De zangers behandelen vervolgens de vuurwerkramp in Enschede, de straffeloze bouwfraude, de Europese grondwet, de moord op Pim Fortuyn (“had niets te maken met die nertsen”), de Nederlandse betrokkenheid bij de bezetting van Irak, het koningshuis, de komst van de euro en het onvoorstelbare schandaal rond defecte landmijnen en daarmee samenhangende zaken. De behandeling die klokkenluider Fred Spijkers van overheidswege ten deel viel tart nog steeds iedere beschrijving.

Dankzij internet en enkele redelijk onafhankelijke nieuwe media zoals Metro wordt het voor de criminele netwerken hoog in de staat steeds moeilijker om hun sinistere machtsspelletjes aan de ogen van het grote publiek te onttrekken. Misleiding en indoctrinatie via media en onderwijs werkt minder goed dan tien jaar geleden en dus heeft de overheid haast geen keus dan het opvoeren van onderdrukkende maatregelen en belastingen.

Graag denk ik aan de woorden van Michael O’Leary, topman van luchtvaartmaatschappij Ryanair, onlangs in Elsevier (15 december 2007): “Regels worden verzonnen door incompetente politici om monopolies te beschermen. (…) Politici gebruiken het milieu om mensen extra te belasten. Dat stopt alleen als jullie bevolking die idiote lui uit hun kantoren schopt. Het wordt hoog tijd dat jullie weer eens in opstand komen!”

DF


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>