Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Erdogan gaat kalifaat stichten in Turkije’

sticker flying ape Amsterdam center 2013 December Turkish hat

In Turkije is ophef ontstaan over uitlatingen van een regionaal leider van de AKP, de heersende partij die door de islam is geïnspireerd. De man tweette dinsdag dat het land “zich moet klaarmaken voor het kalifaat van president Erdogan”.

“De kalief komt eraan”, aldus Fuat Özgür Calapkulu. Volgens dagblad Hürriyet reageerde de politicus op opmerkingen van politieke tegenstanders van Erdogan. Zij verklaarden te zullen verhinderen dat hij een presidentieel systeem invoert, een belangrijke ambitie van de Turkse president.

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl

“In het verleden claimden Erdogans opponenten dat hij het niet eens tot dorpshoofd zou schoppen”, aldus de tweet, “maar het is hem gelukt om de top van de Turkse staat te bereiken.” Calapkulu schermde kort later zijn Twitter account af en verklaarde vandaag dat hij “een andere perceptie heeft van het woord kalief”. Met die term doelt men normaliter op de geestelijk leider van de moslims en een opvolger van de profeet Mohammed.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>