Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Jihadisten Syrië slopen 150 jaar oude eik

sticker guerilla wisdom Amsterdam center 2013 August

De jihadistische Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL) veroverde vorige week het stadje Atme op rebellen van het Vrije Syrische Leger (FSA), iets dat voor de bevolking niet zonder gevolgen bleef.

Tot dusver gebruikte men er een lokaal tempeltje om te bidden, maar in de ogen van het aan al-Qaida gelieerde ISIL was dit afgoderij.

Nadat ISIL het heiligdom in de Idlib-regio tot verboden terrein verklaard had verplaatsten de dorpelingen hun gebeden naar een nabijgelegen 150 jaar oude eikenboom, meldt zender AlArabiya.
sticker Roots Tribe Amsterdam North 2013 September

Om ook deze ketterij resoluut de kop in te drukken hakten de jihadisten de monumentale eik om, waarna ze er trots een vlag met het al-Qaida logo bovenop plantten. “Dank aan de almachtige God dat de ruim 150 jaar oude boom werd verwijderd, want mensen aanbaden hem in plaats van God”, aldus de verklaring van ISIL op Twitter.

Atme zou bovendien “als zuurstof” voor het FSA gefungeerd hebben, want wapens kwamen via de stad het land binnen en gewonden werden er richting Turkse ziekenhuizen gesmokkeld.

DF

Gerelateerd:

Turks leger doodt 3 Syriërs in mijnenveld

Assad: “Turkije zal boeten voor steun opstand”

Syrië: na moord dreigt escalatie tussen FSA en al-Qaida

‘Buitenlanders eruit’, strijd Syrië steeds chaotischer

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?

Leider Alawieten: Libanon kan exploderen

Rambo IV & Revolutie Libië

Seks-Jihad meisjes zwanger terug

Partij kiezen in de ‘Arabische Lente’?

Turkije: ‘aanval Israël steunt Assad

Opmerkelijke vrouw in Syrisch verzet FSA

Syrië: massamoord in Hula ‘onder valse vlag’?

Ledematen afgehakt bij grensovergang Syrië-Irak

Syrië: groeiende betrokkenheid Hezbollah bij conflict


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>