Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Dichtbij huis werk zat voor Jihadi’s

sticker Street Service Amsterdam 2013

Voor jonge Marokkanen en Turken die hun islamitische geloof uitdragen en daartoe onrecht willen bestrijden heb ik veel begrip en respect. In deze tijden van economische crisis en multiculturele spanningen zal het voor hen bovendien relatief lastig zijn een plekje te veroveren op de arbeidsmarkt, die is dichtgetimmerd door vakbonden en andere gevestigde belangen.

www-civilized-war graffitiTerwijl sommigen van deze ‘economisch overbodigen’ zich terugtrekken in de verzorgingsstaat, vroomheid of juist criminaliteit, ondernemen anderen de tocht naar war zones als Syrië. Na ter plaatse een korte training te ontvangen worden de jongeren op diverse wijzen ingezet in de strijd tegen het regime Assad. Velen schijnen hun ouders niet in te lichten over hun besluit en liegen daarom tegen ze over de bestemming van hun reis of verdwijnen simpelweg. Aangezien de islamitische godsdienst ‘respect voor ouders’ (en dan vooral voor de moeder) hoog in het vaandel voert, is er stevige kritiek op deze idealistische jongeren. Een imam riep de jongeren al op om toch vooral niet naar de slachtpartijen in het Midden Oosten af te reizen want daarmee “plaatsen ze hun valse begeerte boven de islam”.

sticker city's finest Utrecht 2013En gelijk heeft ‘ie! Als het je vooral gaat om onrecht te voorkomen en het uit de weg ruimen van ellendelingen die op de meest weerlozen parasiteren, waarom helemaal naar Syrië en niet gewoon starten in je eigen achtertuin?

sticker Wanted AmsterdamDenk aan de schier oneindige horden bejaarden-rovers, kinderverkrachters, agressieve inbrekers, loverboys en andere nietswaardige schurken die de straten van dit landje in toenemende mate onveilig maken? Denk aan de ‘fitna’ (chaos), pijn, angst en haat die zij hier veroorzaken, in het land waar jullie ouders en zusjes wonen.

Alleen al in Amsterdam wonen minstens 3000 ‘euthanasie-waardige mensen’, als ik het nieuws van de laatste tien jaar aan elkaar plak.
sticker Pimpalicious we got that fire Amsterdam 2013

Veel van dit tuig komt voort uit jullie eigen gemeenschappen en maakt ze tot schande. Hoeveel ‘Breiviks’ zullen ze creëren met hun wandaden als niemand ze stopt? Je ziet zelf dat het juridisch apparaat niet toegerust is op de huidige criminaliteitsgolf.

painting Crime in the street Return of the RepressedJullie informatiepositie in die wijken zal vaak beter zijn dan die van de politie, je kent er de weg, spreekt de taal en bovendien zijn jullie als ‘vigilantes’ niet echt aan wetten gebonden.

Bijkomende voordelen zijn dat je zusje weer veilig over straat kan en dat je gewoon ‘s avonds met je vrouw of ouders aan de couscous of pilav kan zitten, in plaats van te eindigen als kanonnenvlees in de woestijn. Mohammed Dexter in de polder? Dat klinkt mij als muziek in de oren.

DFsticker Ear-candy Amsterdam art

Gerelateerd:

Opmerkelijke vrouw in Syrisch verzet FSA

Gsm’s en het moderne martelen

Euthanasie als oplossing ‘bejaardenprobleem’

sticker incognito live by honor Amsterdam artNederlands-Marokkaanse loverboy op Aljazeera

Verkrachting Brussel stigmatiseert allochtoon

Assange interviewt Nasrallah over Syrische Lente

Bende pooiers vs The Punisher

Wadah Khanfar op TED.com


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>