Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Je bezit of je baby!’

sticker stick up crew UK Amsterdam

Een inwoner van Kaapstad beleefde dit weekend angstige momenten toen hij beroofd werd tijdens een wandeling. Twee criminelen dreigden zijn acht maanden oude dochtertje te ontvoeren.

Conrad Zygmont, een Zuid-Afrikaanse professor psychologie, besloot zaterdag met de baby op pad te gaan toen zijn vrouw een middagdutje deed. De struikrovers onderschepten hem aan het eind van de wandeling op het moment dat hij wilde terugkeren naar zijn geparkeerde auto. Terwijl een van de mannen Conrad bedreigde doorzocht de ander zijn buggy, schrijft IOL-News.

graffiti monster baby Amsterdam North 2013 September ndsm“Waar zijn je autosleutels, portemonnee en telefoon?”, eisten ze. De rover liet hem niet in de buurt van de buggy komen en dreigde zijn kindje iets aan te doen.

Conrad vertelde dat zijn geld in de auto lag. Hij zei niks over de gsm in een zijvak van de buggy, zodat hij in geval van ontvoering de politie kon bellen. Toen een van de twee het apparaat ontdekte waren de boeven ernstig verontwaardigd over zijn leugens.

sticker mandrill Utrecht 2013 mandril ape

Conrad, zich realiserend dat het nu pas echt link werd, sprintte naar de buggy, greep het kind en zette het op een lopen. Hierdoor verwijderde hij zich van zijn auto, zodat de criminelen moesten kiezen tussen hem en het voertuig. De rovers jatten uiteindelijk de auto, die later gestript werd teruggevonden in een buitenwijk. “Waar ik wandel vrezen mensen hooguit het gevaar van bavianen”, zei Conrad, “maar die ken ik – als je vaak wandelt weet je dat hun gedrag voorspelbaar is. Mensen zijn dat niet. In je eentje op pad gaan in een afgelegen gebied maakt je kwetsbaar.”

DF

Gerelateerd:

Ex-militair doodt carjacker

Advocaat doodt thuis-rover Zuid-Afrika

Begrafenisondernemer steelt genitaliën

Bende overvalt bejaardentehuis Zuid-Afrika


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>