Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Jack Cross’: de hardcore hippie (comic)


“Now terror has something to fear”

Van alle bizarre stripboek-figuren die Warren Ellis ooit bedacht is ‘Jack Cross‘ ongetwijfeld een der meest paradoxale. Een extreem gewelddadig geheim agent met een voorliefde voor de jaren ’60 en het vrije woord, die zich op freelance basis beschikbaar stelt aan bepaalde diensten. Zijn lichaam is getooid met ingekerfde kruizen, als herinnering aan mensen die een ontmoeting met hem niet overleefden.

De vierdelige reeks begint met een beroving in een flatgebouw dat opgeblazen wordt om alle sporen uit te wissen. Vervolgens huurt de National Security Council hem in om het onderzoek ernaar uit te voeren.

Daarbij stuit Cross al snel op ene James Wilkie. Deze werkt namens de Central Intelligence Agency undercover binnen het Department of Homeland Security, terwijl het de CIA niet toegestaan is om zelfstandig binnenlandse operaties uit te voeren. Bovendien blijkt Wilkie onderdeel van een omvangrijk netwerk bestaande uit vele ‘mollen‘.

Via Wilkie ontdekt hij dat samenzweerders binnen de CIA een complex wapen in handen kregen dat is meegenomen na de Irak-oorlog, waarmee de dienst binnenlandse oppositie tegen zijn beleid wil uitschakelen. Het doelwit is een grote bijeenkomst van hippies in Californië, die Cross zelf hielp organiseren. Een race tegen de klok volgt.

‘Jack Cross’, door Warren Ellis & Gary Erskine

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>