Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Ivoor-pleidooi WNF sympathiek doch zinloos

olifanten kudde Tanzania
Hoe sympathiek het betoog tegen de Thaise ivoorhandel van WNF-directeur Johan van de Gronden ook zijn moge, het blijft de vraag of olifanten er veel door geholpen worden. Nog twijfelachtiger is zijn bewering dat een handelsverbod de stroperij bestrijdt (Metro, 16 januari).

Een groot deel van de vraag naar ivoor komt immers uit Azië dat al geruime tijd een stijgende welvaart beleeft en dus een toenemende vraag naar luxe-producten zoals ivoor. Een verbod op de legale handel zal prijzen opdrijven en dus ook de aantrekkingskracht op criminele bendes die de jacht en smokkel organiseren.

Verstandiger lijkt het om in beslag genomen partijen op de markt te brengen. Hierdoor dalen de prijzen en dus ook de criminele winsten die ermee gepaard gaat, hetgeen stropers ontmoedigt.

Het WNF moet zijn fondsen juist gebruiken voor een mediacampagne gericht op de opkomende Aziatische middenklasse, waardoor de vraag naar ivoor kan afnemen.

DF

Gerelateerd:

Verbod dierenseks Duitsland = herleving Nazisme?

Politiek denkt niet aan waterbedeffect

Red Queen: wapenwedloop criminelen & politie

Koraalriffen gebaat bij grass-roots benadering

De Russische mafia krab

Verbieden van roken werkt averechts

De Rode Koningin & de coffeeshops

Argumenten voor legalisering cannabis

(Huur)wetten vaak contraproductief


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>