Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Israël arresteert IS-leden in Hebron

sticker no allies no friends no surrender Amsterdam 2013

Shin Bet, de binnenlandse veiligheidsdienst van Israël, heeft drie mannen opgepakt wegens een aanslag en de voorbereiding van terreurdaden in Israël. Ze zouden banden hebben met Islamitische Staat (IS).

Het drietal werd afgelopen november gearresteerd op de Westoever, in de plaats Hebron. Volgens The Jerusalem Post meldde het leger dit vandaag.

sticker peace bomb Amsterdam center 2013

Een van de verdachten, de 22-jarige Ahmed Shahada, zou opgebiecht hebben dat hij een IS-cel had opgezet. Hij bekende ook diverse bommen gefabriceerd te hebben, waarvan er één naar een legerpatrouille geworpen was. Daarbij vielen geen slachtoffers.

“Hun plan was om een soldaat te ontvoeren”, aldus een bron binnen de Shin Bet. “Ze wilden daarna met zijn uniform en wapen een aanslag plegen.” De mannen hadden het niet alleen op Israëlische doelen voorzien, maar zouden ook de Palestijnse Autoriteit hebben willen aanvallen.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>