Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Islamschool voor transgenders

sticker Osama bin Laden with bra Amsterdam

Het debat over de vrijheid van religie is in Indonesië opgelaaid met de heropening van een islamitisch onderwijsinstituut voor transseksuelen. De school bevindt zich in de stad Yogyakarta op Midden-Java.

De ‘Pesantren Waria’* is nu gevestigd in het huis van Shinta Ratri, een activist voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transseksuelen en transgenders, na het overlijden vorig maand van oprichtster Maryani. Zij startte in 2008 de school waar transgenders de islam konden bestuderen. Shinta wil de studenten zelfvertrouwen schenken door uit te leggen dat transgenderisme geen zonde is in de islam.

sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam woman“Iedereen heeft het recht de godsdienst op zijn eigen manier te beleven”, zegt Abdul Muhaimin van de raad van advies. “Mensen mogen anderen niet ondermijnen, transgenders incluis, want elk individu is gemaakt door God.” Muhaimin zegt dat deze groep mensen sterk moet zijn om met het maatschappelijke stigma om te kunnen gaan.
islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

De school telt inmiddels 35 studenten, schrijft The Jakarta Post. Ze krijgen er behalve onderwijs ook mogelijkheden om geld te verdienen, onder andere in een beautysalon.

Oprichtster Maryani haalde vorig jaar de media toen zij als vrouw de ‘Umrah’ (kleine bedevaart) in Saoedi-Arabië verrichtte, na een mislukte eerdere poging.

* ‘Waria’ is een samentrekking van de woorden voor vrouw (wanita) en man (pria) en wordt vaak gebruikt om transgenders te beschrijven.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>