Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Yazidi-jongens zijn kindsoldaat bij IS

OBEY sticker Philadelphia 2014 July wordwide propaganda industries

In het kalifaat van Islamitische Staat (IS) worden jongetjes van het Yazidi-volk gehersenspoeld en ingezet als kindsoldaten. De soennitische jihadisten hebben de kinderen in augustus 2014 geroofd tijdens een offensief bij het Sinjar-gebergte.

Volgens France24 figureren diverse minderjarige jongens van de Yazidi’s, een Koerdisch-sjiitisch volk uit het noorden van Irak en Syrië, in IS-propagandamateriaal. “Ze zeiden dat ze ons tot strijders zouden opleiden”, zegt Habib. De 14-jarige knul kreeg wapentraining maar wist later samen met familieleden te ontsnappen uit de door IS beheerste gebieden.

sticker Rebels Amsterdam East 2014 March skull bones schedelDe jongens worden geïndoctrineerd en opgeleid tot terrorist in het ‘Faruq Insitituut’, zo claimt de propagandavideo. Dit trainingskamp zou zich bevinden in de buurt van IS-bolwerk Raqqa. De terreurbende had eerder al aangekondigd de kinderen onder dwang te bekeren tot de soennitische islam om ze vervolgens als kindsoldaten in te zetten. Volgens een zegsman van de Yazidi’s bevinden zich ongeveer 1.500 van hun zonen in handen van de jihadisten.

Yazidi graffiti Amsterdam Cntr 2015 Feb Holland ISIS Yezidi Kurds

Jonge vrouwen en meisjes werden slavinnen

Voor de gekidnapte jongens van de Yazidi’s was tot dusver relatief weinig aandacht. Media richtten zich vooral op het lot dat de ontvoerde meisjes en jonge vrouwen van dat volk – en andere minderheden – trof. Zij zijn massaal in ‘huwelijken’ met de jihadisten gedwongen of verkocht als slavinnen. Volwassenen werden op grote schaal vermoord.

DF

Gerelateerd:

Moord op soennieten in Basra (Zuid-Irak)

Gruwelijk misbruik door IS tegen Yezidi’s

Jihadist doodt 150 meisjes & vrouwen

IS onthoofdt kinderen Irak


Tags:        |      |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>