Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘IS ontvoerde FSA-leider in Turkije’

sticker guerilla wisdom Amsterdam center 2013 August

Een rebellencommandant van het Vrije Syrische Leger (FSA) is dit weekend bijna gekidnapt in Zuid-Turkije. Eenheden van Islamitische Staat (IS) zouden achter de ontvoeringspoging zitten.

De jihadisten hadden het volgens The Telegraph voorzien op Abu Issa, leider van verzetsgroep Thuwar Raqqa. Deze guerrilla’s maken deel uit van het FSA en bestrijden IS in de Koerdische stad Kobani (Syrië).

sticker peace bomb Amsterdam center 2013

Issa en zijn zoon Ammar (20) waren vrijdag, na een ontmoeting met Turkse functionarissen in de zuidoostelijk gelegen stad Urfa, door vier gewapende mannen uit hun auto gesleept. Issa, die twee aanvallers als IS-leden identificeerde, werd tijdens de hinderlaag in zijn zij geschoten. Het bleek uiteindelijk, mede door het afhaken van een ingehuurde smokkelaar, te complex om Issa over de grens te krijgen. De FSA-commandant zou zich momenteel in een ziekenhuis bevinden.

Issa, wiens manschappen in Turkije militaire training ondergaan, is sinds lange tijd een voornaam doelwit van IS. Zijn dood zou een belangrijke tegenslag voor het gematigde verzet opleveren. De ontvoerders zijn gearresteerd.

bomb graffiti Baltics 2012 bom

‘Turkije is veilige haven voor IS’

“Niemand legt IS-leden in Urfa en andere grenssteden een strobreed in de weg”, aldus een getuige. “Vele van hen wonen hier en begeven zich vrijelijk in restaurants en cafés.” De aanval op Issa “toont dat IS nog steeds relatief straffeloos op NAVO-grondgebied kan opereren”, stelt het artikel.

DF

Gerelateerd:

‘Engel des doods’ jaagt op IS

‘Alleen Syrische Koerden naar Kobani’

Islamitische Staat (IS) valt Kobani binnen

Marokko: ‘Straf op reis naar oorlogshaard’

PKK trekt ten strijde tegen IS in Irak


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>