Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Islamitische Staat koopt Marokkanen

sticker ISIS inc 2014 June Amsterdam North NDSM terror iraq syria

Er bestaan steeds meer aanwijzingen voor terroristische infiltraties in Noord-Marokko. De gevreesde jihadisten van de Islamitische Staat (IS) zouden aanhangers werven in onder andere de steden Laarache en Tanger.

“IS heeft geld zat en koopt supporters”, aldus een veiligheidsbron tegen World Tribune. De terreurbeweging zou in een kleine twee jaar tijd ruim 2.000 Marokkanen hebben geronseld voor de strijd in Syrië en Irak. Sommigen van hen keerden inmiddels terug om zelf IS-cellen in het Noord-Afrikaanse land te stichten.
sticker RNERS Amsterdam center 2013 August terrorist

De terreurbende zou een deel van zijn aanhang ronselen in de Marokkaanse onderwereld. Criminelen gebruiken op hun beurt de internationale connecties van de godsdiensfanaten voor onder meer drugssmokkel. De netwerken zouden ook “permanent in contact staan met Marokkanen in Europa”.

Analisten zien Marokko als een broeinest van militant islamisme. Met name het noorden is hiervoor relatief kwetsbaar omdat het centrale gezag de regio sinds de onafhankelijkheid in 1956 verwaarloosde.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>