Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

IS gaat Zuidoost-Azië aanvallen

sticker BunBun OT301 Amsterdam 2014 June rabbit heart bomb

Maleisische en Indonesische functionarissen zijn in toenemende mate bevreesd voor terreurdaden. Landgenoten die op jihad gingen zouden in beide landen aanslagen plannen.

Het uitroepen van het kalifaat door de Islamitische Staat (IS) in het Midden-Oosten “heeft veel radicale moslims in Zuidoost-Azië geïnspireerd”, beweert SCMP. De grondwetten van Maleisië en Indonesië zijn niet op de islam gebaseerd, hetgeen de regimes tot doelwit van de soennitische extremisten zou maken.

bom graffiti Baltics 2012 bombDe Maleisische autoriteiten arresteerden de laatste zeven maanden 19 personen die van betrokkenheid bij de Islamitische Staat worden verdacht. De terroristische samenzwering plande aanslagen tegen de overheid, horecagelegenheden en een bierbrouwerij. Het is onbekend hoeveel Maleisiërs zijn afgereisd voor de ‘heilige oorlog’ in het Midden-Oosten.

sticker mental mess bomb Amsterdam 2013 Bunny Brigade

Indonesië verbood afgelopen week het steunen van IS. Veiligheidsdienst Den88 arresteerde zaterdag een man wegens het financieren van een trainingskamp voor terroristen in Atjeh. Abu Bakar Bashir, de gedetineerde leider van de lokale al-Qaida (de ‘Jemaah Islamiyah’), heeft inmiddels zijn steun uitgesproken voor de Islamitische Staat.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>