Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Islamitische Staat heeft nu een glossy

sticker propaganda dog Amsterdam

Er is onlangs een vijftig pagina’s tellend digitaal magazine verschenen dat moslims oproept zich te vestigen in het ‘kalifaat’, ofwel het territoir in Irak en Syrië dat de soennitische terroristen van ISIS sinds enige tijd beheersen. Het nieuwe blad van de Islamitische Staat (IS) heet Dabiq.

Volgens Pakistan Today lijkt het qua design veel op het al-Qaida tijdschrift Inspire, maar verschilt de inhoud aanzienlijk. Inspire moedigt moslims primair aan om terreurdaden te plegen, terwijl Dabiq eerder gericht is “op de opbouw van een nieuwe staat”, zegt Peter Neumann. Hij is expert op het gebied van radicalisering.
sticker Rebels Amsterdam East 2014 March skull bones schedel

De naam ‘Dabiq’ is van grote symbolische waarde. Het Noord-Syrische stadje zou de plek zijn waar islamitische legers de Romeinen ooit een militaire nederlaag toebrachten en ook waar de Ottomanen een belangrijke veldslag wonnen.

De eerste editie van de glossy heet ‘De terugkeer van het kalifaat’. Er staan onder meer quotes in van Abu Bakr al-Baghdadi, de geheimzinnige leider van de Islamitische Staat.

DF


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>