Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Kenia: ‘Islamitische’ hoeren wekken woede

image sticker niqab burka Amsterdam 2013 islam

Imams in de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn er niet blij mee dat prostituees zich in toenemende mate vermommen als moslima’s. De minirok is massaal verruild voor de sluier.

Dit gewaad wordt doorgaans geassocieerd met kuisheid, terwijl hoeren in de wijk Eastleigh ermee veinzen islamitisch te zijn of te stammen uit de kuststreek. De dames van lichte zeden zouden zo ‘minder promiscue’ overkomen dan sekswerkers in minirokjes, schrijft The Nation.

sticker niqab Amsterdam Spui 2013 August nikab islam womanMohamed Swalihu, gebedsvoorganger van de Jamia Moskee in Nairobi, is zich bewust van het verschijnsel. “Het is droevig en onvoorstelbaar”, zegt hij, “maar helaas ook waar.” Dit ‘misbruik’ van de sluier door prostituees die geen moslim zijn “is satanistisch en dient in de sterkste bewoordingen veroordeeld te worden”. Prostitutie past in zijn ogen niet bij de islam. Volgens de imam gebruiken ook mannen het kledingstuk, maar dan voor criminele activiteiten.
sticker niqab  Amsterdam nikaab islam

De Keniaanse Hoerenvakbond verdedigt echter zijn leden door te stellen dat ze slechts voldoen aan de wensen van hun klanten. Ze eisen bovendien decriminalisering van hun beroep, mede om de hoge werkloosheidscijfers. Mannen zouden tegenwoordig de voorkeur geven aan Ethiopische vrouwen en moslima’s, beweert woordvoerster Phelister Abdalla. Onderzoek wijst uit dat Keniaanse mannen gesluierde vrouwen zien als “puurder en minder seksueel actief”. Dames die kuis gekleed gaan zouden wel drie keer zoveel verdienen als hun promiscue ogende collega’s.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>