Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Iran executeert ‘vijand van God’

sticker Mickey Mouse hanged Amsterdam North 2013 September galg

Hashem Shaabani, een Iraanse dichter en mensenrechtenactivist, blijkt op 27 januari te zijn opgehangen in de gevangenis. Het regime had de man verklaard tot ‘Mohareb’, een vijand van God.

Shaabani, van Arabische komaf, zou ook de nationale veiligheid in gevaar gebracht hebben. Hij zat sinds begin 2011 vast vanwege zijn bezwaren tegen de behandeling van Arabieren in de regio Khuzestan, schrijft zender al-Jazeera. De dichter werd in juli 2013 samen met dertien andere verdachten veroordeeld voor ‘het voeren van oorlog tegen God en de verspreiding van corruptie op aarde’.
Iran - Khomeini hippie

Shaabani (32) was de oprichter van het ‘Dialoog Instituut’. Hij vertelde in 2012 op staatsomroep Press TV zich aan ‘separatistisch terrorisme’ bezondigd te hebben, een bekentenis waartoe hij volgens mensenrechtenactivisten was gedwongen.

Ruim 300 veroordeelden zouden zijn geëxecuteerd sinds Hassan Rouhani in augustus 2013 president werd.

DF

Gerelateerd:

Iran: ‘Holocaust toch best oké’

Generaal waarschuwt president Iran

‘Virtual defection’: de Mossad in Iran

De ‘islamitische republiek’ Iran

Censuur Iran geniaal omzeild: film ‘Marmoulak’


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>